Scoala Gimnaziala ,,Ion Creangă''Tălpigi
Talpigi, Com. Ghidigeni, Jud. Galati

Prezentare

ŞCOALA SATULUI

Înfiinţată încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, odată cu reformarea învăţământului românesc, şcoala din Tălpigi este un nucleu generator de

cunoaştere, echilibru şi dezvoltare, într-o lume în permanentă transformare.

Ca şi reprezentare materială, şcoala este situată la întretăiere de drumuri, alături de biserica ortodoxă a comunităţii ce poartă hramul “Sfinţii Mihail şi Gavriil”, traversând “hotarul” dintre “deal” şi “vale”, cele două părţi ale satului.

Prima şcoală a satului a fost construită pe la 1870 şi a rezistat până în anul 1977. Al doilea local, construit în 1959 a suferit, la rândul său de pe urma celor două cutremure din 1977 și 1986.

Astăzi, locuitorii satului Tălpigi se bucură de un local nou, construit în 2012-2013, în care învață copiii din satele Tălpigi și Slobozia-Corni. Clădirea modernă, frumoasă și luminoasă, cu parter și etaj, a adus în sufletele tălpigenilor speranța și bucuria unui viitor mai bun pentru urmași.

Şcoala şi-a primit botezul “Ion Creangă”, deoarece Ion Creangă este un scriitor rural, a cărui operă este citită de generații de elevi.Ion Creangă și locul nașterii sale reprezintă obiective dragi ale excursiilor noastre din vacanțele de vară.

Ziua Şcolii este 1 Martie, ziua de naştere a îndrăgitului povestitor.

Prima şcoală a satului a fost construită pe la 1870 şi a rezistat până în anul 1977. Al doilea local, construit în 1959 a suferit, la rândul său de pe urma celor două cutremure din 1977 și 1986. Astăzi, locuitorii satului Tălpigi se bucură de un local nou, construit în 2012-2013, în care învață copiii din satele Tălpigi și Slobozia-Corni. Clădirea modernă, frumoasă și luminoasă, cu parter și etaj, a adus în sufletele tălpigenilor speranța și bucuria unui viitor mai bun pentru urmași. Şcoala şi-a primit botezul “Ion Creangă”, deoarece Ion Creangă este un scriitor rural,  a cărui operă este citită de  generații de elevi. Ion Creangă  și locul nașterii sale reprezintă obiective dragi ale excursiilor noastre din vacanțele de vară. Ziua Şcolii este 1 Martie, ziua de naştere a îndrăgitului povestitor.  Scoala Gimnaziala Talpigi este o scoala cu personalitate juridică din anul  2011. Institutia noastra se concentreaza pe crearea unui mediu prietenos si oferirea unei experiente didactice de inalta calitate. Cu un numar de 10 sali de clasa, scoala poate acomoda 500 de elevi in clasele 1-8. Scoala ofera un curriculum cuprinzator imbunatatit cu o mare varietate de activitati extrascolare ce includ multe sporturi si programe practice de educatie muzicala.

Galerie foto

Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității